Kredittkortinformasjonen ble brukt som grunnlagsmateriale i reportasjer, spesielt i anledning Mette-Marits handleturer i utlandet, skriver Dagens Næringsliv.Ifølge avisen har ukebladet gjennom en årrekke fått ut kredittkortopplysninger om de kongelige fra sentrale kilder i bankvesenet.Det er spesielt én sentral person i Se og Hørs ledelse som skal ha tilgang til denne typen sensitiv informasjon, og som har distribuert kredittkortutskriftene videre til enkelte Se og Hør-reportere, skriver Dagens Næringsliv.Informasjonen ble blant annet brukt da Mette-Marit før bryllupet i 2001 dro på handletur til New York. Ukebladets hoffreporter Kjell Arne Totland kunne senere fortelle i detalj hvor og hva hun handlet.Totland kunne også fortelle at den vordende kronprinsessen måtte ut med 60.000 kroner i toll for å få varene med seg inn i Norge.Se og Hør skal også ha fått tilgang til utskrifter fra prinsesse Märthas private kredittkort da hun høsten 2004 flyttet til New York sammen med mannen Ari Behn og datteren Maud Angelica.Flere sentrale kilder bekrefter overfor Dagens Næringsliv at utskriftene ga en detaljert oversikt over hva prinsessen brukte penger på under USA-oppholdet.Sjefredaktør Harald Haave i Se og Hør vil ikke kommentere påstandene overfor avisen. (©NTB)