Ett sted må kursoppgangen åpenbart feires. Så når børsen går opp, åpnes lommebøkene for mange retter og dyre viner. Ett sted må kursoppgangen åpenbart feires. Så når børsen går opp, åpnes lommebøkene for mange retter og dyre viner. - Når børsen går opp, merker vi det med en gang, sier Eyvind Hellstrøm hos Bagatelle til Finansavisen.Resultatet på rundt 2 millioner kroner etter en omsetning på cirka 20 millioner kroner, er det beste ved Frogner-restauranten på ti år.Bent Stiansen i Statholdergaarden noterte omsetningsrekord i 2006. Mat og drikke for 26 millioner kroner ble båret ut av servitørene i fjor, en økning på 600.000 kroner fra året før. Funkisperlen Ekebergrestauranten ble gjenåpnet i mars 2005, og forteller om 10 prosent margin av omsetningen på 74 millioner kroner i fjor.Samme tendens rapporteres fra Feinschmecker med en omsetning på 14,5 millioner (opp 8 prosent) og et resultat på 2,2 millioner kroner. (©NTB)