Matprøver fra kantina ble tatt etter at åtte kommuneansatte klagde på besk bismak og fysisk tretthet etter måltidet mandag. Prøveresultatet viste onsdag at rømmedressingen var tilsatt det antidepressive middelet Miamserin. Matprøver fra kantina ble tatt etter at åtte kommuneansatte klagde på besk bismak og fysisk tretthet etter måltidet mandag. Prøveresultatet viste onsdag at rømmedressingen var tilsatt det antidepressive middelet Miamserin. Prøver av dressing i uåpnet spann ga ingen funn, noe som indikerer at medisinen er tilsatt dressingen i kantinen.- Metoden som er benyttet er mer alvorlig enn middelet som er brukt, sier helse- og sosialdirektør Lars Dahlen til Fædrelandsvennen.Kommunens helseledelse tror det er én person som står bak forgiftningen og venter foreløpig med å anmelde forholdet. De mener dette er en personalsak og vil selv finne ut hvem som er skyldig.Kantinedriften i DuViTo-senteret er spesielt tilrettelagt arbeid for personer med psykiske lidelser eller som av andre grunner ikke er i ordinært arbeidsliv. Antidepressiva har vært blandet i salatdressingen der tidligere, i august 2004, da ti kommuneansatte ble forgiftet med middelet Saritex. (©NTB)