I fjor kostet en natt på et fem-stjerners hotell i gjennomsnitt 3544 kroner. PricewaterhouseCoopers forventer at det vil øke til 3914 kroner i år, mens i 2008 anslår konsulentselskapet at prisen vil ligge på 4295 kroner for en natt i luksuriøse omgivelser, skriver Forbruker.no.Det er ikke bare på luksushotellene at prisene presses oppover. Den gjennomsnittelige romprisen i hele London var i fjor 1384 kroner, og det er forventet at denne prisen vil stige til 1455 kroner i år. I 2008 vil prisene i gjennomsnitt ligge på 1527 kroner.Ifølge undersøkelsen skyldes prisstigningen sterk økonomisk vekst i Storbritannia, økt antall forrretningsreisende, færre hotellrabatter og sterk prisvekst i eiendomsmarkedet, skriver nettsiden.- De gode tidene vil fortsette ut 2008, men farten vil slakke noe til tross for en godt start i 2007, sier Liz Hall i PwC.