Danmarks riksmeklingsmann Asbjørn Jensen har gitt 1.600 danske kabinansatte beskjed om å utsette en varslet arbeidsnedleggelse i to uker. Danmarks riksmeklingsmann Asbjørn Jensen har gitt 1.600 danske kabinansatte beskjed om å utsette en varslet arbeidsnedleggelse i to uker. Streiken skulle vært innledet kommende tirsdag, men vil altså tidligst komme i gang i begynnelsen av april. Forhandlinger mellom SAS og kabinpersonalet om en ny tariffavtale brøt sammen sist søndag.Leder for de kabinansattes fagforening CAU, Verner Lundtoft Jensen, er ikke overrasket over riksmeklingsmannens beskjed.- Det var vel som ventet, og nå venter vi på innkalling til nye forhandlinger, sa han til nyhetsbyrået Ritzau tirsdag.Han var glad for at SAS-ledelsen har forsikret CAU-styret om at et brev til ni styremedlemmer med kritikk av deres oppførsel, ikke var ment som en formell skriftlig advarsel.- Brevet er et klokt trekk som vil sikre ro blant medlemmene, sa Lundtoft Jensen.SAS Danmark ser dermed ut til å ha kontroll også innad etter at problemene som følge av snøstormer i februar tvang selskapet til å innstille nærmere 300 avganger. Disse innstillingene påvirket også selskapets økonomiske resultat negativt. (©NTB)