+ mer

Superstart for Petter Solberg

Petter Solberg (32) kjører fort i sin nye Subaru Impreza i Rally Mexico. For storebror Henning snudde lykken.

Leon (NTB): Tre seirer på tre forsøk. Petter Solberg (32) fikk drømmestarten med sin nye Subaru Impreza i Rally Mexico fredag. For storebror Henning (34) snudde lykken.Henning Solberg var i medgang etter tredjeplassen i Rally Norway sist måned. På første fartsprøve på grus i Mexico rullet bilen hans, og Ford-føreren tapte over tre minutter.Skadene på bilen var så store at han fortsatte å tape flere minutter på de neste to fartsprøvene før første service. Etter tre fartsprøver hadde 34-åringen tapt sju og et halvt minutt.Trøsten får være at det skilte nesten 22 minutter mellom vinneren (Loeb) og åttendeplassen (Grönholm) i fjor. Dermed er fortsatt VM-poeng innenfor rekkevidde for Henning.Lillebror Petter Solberg vant de tre første fartsprøvene i rallyet og fikk bekreftet at den nye Impreza-modellen er konkurransedyktig. Han vinket farvel til den forrige utgaven etter den norske VM-runden. Med den bilen vant han ikke ett eneste løp (på 19 forsøk). Det er nøyaktig to år siden lillebror Solberg sist var verdens raskeste rallyfører. Nå kjører han for karrierens 14. seier.Subaru-stjernen lå 7,7 sekunder foran regjerende verdensmester Sebastien Loeb og 14,9 sekunder foran stallkamerat Chris Atkinson etter tre prøver. Daniel Sordo er firer, 21,5 sekunder bak.Ford-duoen Marcus Grönholm og Mikko Hirvonen (Rally Norway-vinner) er frakjørt med henholdsvis 26,9 og 27,3 sekunder.Det gjenstår fem fartsprøver fredag. VM-runden, den tredje av 16 i år, avsluttes etter 20 fartsprøver søndag. (©NTB)
Motor