Partiets samferdselspolitiske talsmann Hallgeir Langeland mener at Statens vegvesen må sørge for at billigere busser og tog kan avlaste gamle E 18 gjennom Vestfold så lenge tunnelene er stengt.- Nå er vi i en helt ekstraordinær situasjon, og da må det komme ekstraordinære tiltak, sier Langeland til Dagsavisen.Sju tunneler er stengt på E 18 i Vestfold etter avsløringer om sikkerhetsmangler i undersøkelsene som fulgte etter raset i Hanekleivtunnelen første juledag i fjor. I mellomtiden omdirigeres trafikken på gamle E 18, tidligere kjent som «dødsveien» på grunn av de mange ulykkene på strekningen.- Det er Statens vegvesens ansvar at vi er kommet opp i denne situasjonen, derfor bør de ta initiativ for å finne midlertidige løsninger som reduserer risikoen for nye ulykker, sier Langeland. (©NTB)