Mellom palmesøndag og påskeaften hadde 13.515 personer overnattet ved de bemannede hyttene til DNT. Ikke siden 2000 har hyttene til Turistforeningen hatt så få gjester. Til sammen har foreningen nå 443 hytter, og rundt 40 av dem er bemannet, opplyser DNTs assisterende generalsekretær Anne Mari Aamelfot Hjelle til NTB. Mellom palmesøndag og påskeaften hadde 13.515 personer overnattet ved de bemannede hyttene til DNT. Ikke siden 2000 har hyttene til Turistforeningen hatt så få gjester. Til sammen har foreningen nå 443 hytter, og rundt 40 av dem er bemannet, opplyser DNTs assisterende generalsekretær Anne Mari Aamelfot Hjelle til NTB. - Det har vært mindre folk i fjellet i år enn i fjor. Det ser ut som noen har vært skremt av de dystre værmeldingene, som også slo til, sier generalsekretæren.Palmesøndag var det 8 prosent flere enn året før som besøkte DNTs hytter, mens mot slutten av uka dro folk hjem. Langfredag var det 22 prosent færre på turisthyttene, mens påskeaften var besøket hele 24 prosent lavere enn i fjor. Hjelle antar at nedgangen er like stor ved de ubemannede hyttene.Nedgangen har vært størst i Trollheimen, Sylan og Rondane, mens hyttene i Jotunheimen, Huldreheimen og Ryfylkeheiene har hatt nesten like mange besøkende som i fjor. Turistforeningen har ingen betjente hytter i Nord-Norge. (©NTB)