Fruktavtale til 40 mill.

Norges Idrettsforbund har forhandlet fram en avtale som vil gi 40 millioner kroner til klubbidretten.

Kultur

Avtalen med frukt- og grønnsakdistributøren BAMA gir idrettslag muligheten til å kjøpe frukt i vanlige butikker og få igjen 40 prosent av beløpet fra distributøren. I tillegg må klubbene kjøpe små fruktbrett hvor de danderer frukten de har kjøpt. Fra distributøren vil klubben få et hefte hvor de blir vist hvordan de kutter opp frukten og til hvilken pris fruktbrettet kan selges til. Avtalen med frukt- og grønnsakdistributøren BAMA gir idrettslag muligheten til å kjøpe frukt i vanlige butikker og få igjen 40 prosent av beløpet fra distributøren. I tillegg må klubbene kjøpe små fruktbrett hvor de danderer frukten de har kjøpt. Fra distributøren vil klubben få et hefte hvor de blir vist hvordan de kutter opp frukten og til hvilken pris fruktbrettet kan selges til. - Dette er en avtale som grasrota får glede av. Vi ser at det er mye pølse og brus til salgs i kioskene. Dette ønsker vi å få en endring på, sier idrettspresident Odd-Roar Thorsen.Idrettsforbundets samarbeidspartner har på bakgrunn i antall henvendelser de har mottatt satt av 20 millioner kroner. Det vil bety at et sted mellom tre og fem tusen arrangementer årlig vil få muligheten til å bruke ordningen.- Vi regner med at 500 brett vil bli bestilt til hvert arrangement, forteller direktør i BAMA, Rune Flaen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv