Avinor mener byggekranene forstyrrer inn- og utflygingen ved flyplassen i Tromsø, melder NRK. Avinor mener byggekranene forstyrrer inn- og utflygingen ved flyplassen i Tromsø, melder NRK. Avinor, som eies av staten og som eier og driver 45 norske flyplasser, mener imidlertid det finnes en enkel løsning på problemet. Selskapet ber Tromsø kommune pålegge utbyggerne å ha et rødt lys i toppen av kranene.- Her i Tromsø har vi et stort problem med at vestsida av øya stikker gjennom hinderplanet, og når vi får kraner på toppen av det, må de markeres spesielt, sier driftssjef Bjørn Stiberg i Avinor.Han peker på at luftrommet rundt flyplassen må være fritt for hindringer. Dersom noe stikker gjennom hinderplanet uten at det markeres med et rødt lys, kan farlige situasjoner oppstå, mener Stiberg.Tromsø kommune skal se nærmere på saken. (©NTB)