Nordmann død i fallskjermulykke i Spania

En norsk fallskjermhopper i 20-årene døde langfredag i en fallskjermulykke nord for Barcelona.

Mannen var medlem i Stavanger Fallskjermklubb og skal etter det VG Nett kjenner til ha hoppet i området ved Empuriabrava nær grensen til Frankrike, om lag 160 kilometer nord for Barcelona.<Å> Nordmannen ble sendt til sykehuset L'Hospital Universitari Vall d'Hebron i Barcelona etter ulykken. Sykehuset bekrefter overfor VG Nett at han døde på sykehuset. Mannen var medlem i Stavanger Fallskjermklubb og skal etter det VG Nett kjenner til ha hoppet i området ved Empuriabrava nær grensen til Frankrike, om lag 160 kilometer nord for Barcelona.<Å> Nordmannen ble sendt til sykehuset L'Hospital Universitari Vall d'Hebron i Barcelona etter ulykken. Sykehuset bekrefter overfor VG Nett at han døde på sykehuset. Utenriksdepartementet bekrefter overfor NTB at en nordmann er død i en fallskjermulykke. Pressevakt Kaja Halvorsen sier at de fikk melding om dødsfallet fra det norske konsulatet i Barcelona. Rogaland politidistrikt har ikke fått melding om ulykken.Operasjonsleder Egil Karlsen opplyser at det ikke er vanlig at norsk politi blir kontaktet ved ulykker i utlandet, dersom de pårørende allerede er blitt informert. (©NTB)