Opptil 30 prosent av verdens arter kan forsvinne

Opptil 30 prosent av verdens dyre- og plantearter risikerer å bli utryddet hvis den globale temperaturen stiger med 1,5 til 2,5 grader.

Opptil 30 prosent av verdens dyre- og plantearter risikerer å bli utryddet hvis den globale temperaturen stiger med 1,5 til 2,5 grader, ifølge FN-eksperter.Den dystre spådommen er med i FNs nye klimarapport, som ble lagt fram i Brussel fredag. Ifølge rapporten er det de fattige landene som vil lide mest under klimaendringene.- Hvis gjennomsnittsnivået på den globale oppvarmingen stiger med mer enn 3 grader, vil skaden bli relativt omfattende. Hvis den stiger med mer enn 5 grader, vil skaden trolig bli meget omfattende, sier den amerikanske geografen Thomas Wilbanks, en av de 800 forfatterne bak rapporten. (©NTB)