- Den siste konkrete saken er en ny sterk indikasjon på at man må ha oppmerksomhet rundt dette, sier kontorsjef Åge Opperud ved Sandefjord tollsted til NTB. - Den siste konkrete saken er en ny sterk indikasjon på at man må ha oppmerksomhet rundt dette, sier kontorsjef Åge Opperud ved Sandefjord tollsted til NTB. Hamre ble nylig varetektsfengslet i fire uker. Han er siktet i en utpressingssak mot forretningsmannen Trond Willy Wilhelmsen. 500.000 kroner skal ha skiftet hender mens ytterligere 2 millioner ble forsøkt presset fra Wilhelmsen. Hamre hevder han er utsatt for et komplott.Travkusken er også anmeldt for momssvindel ved innførselen av hesten The Seeker. Her skal det være oppgitt altfor lav kjøpesum ved fortolling i Norge.Atle Hamre skal ha vært involvert i innførsel av opp mot 1.000 hester i sin karriere.- Hamre har importert direkte selv, men i stor utstrekning er han brukt som medhjelper eller agent i mange saker, sier Opperud.Nå venter trolig en gjennomgang av mange av disse importsakene. I desember 2002 ble Atle Hamre dømt til fem års fengsel for utpressing ved hjelp av det som skal ha vært trusler om tortur, kidnapping, drap og vold mot eksrederen Thor Christensen.Han avsluttet soningen med frigang på Bjerke Travbane i et år. 3. juli i fjor ble han løslatt. Hamre kjørte hesten Giggle Face bare ni timer etter avsluttet soning. (©NTB)