Streik lammer flytrafikken i København

De kabinansatte i SAS Danmark innledet tirsdag en avtalestridig streik. Streiken rammer flere avganger til og fra Norge.

Kultur

Om lag klokka 21 tirsdag kveld kunne SAS Danmark opplyse at streiken foreløpig har ført til 112 avlysninger tirsdag og 16 avlysninger onsdag. Om lag klokka 21 tirsdag kveld kunne SAS Danmark opplyse at streiken foreløpig har ført til 112 avlysninger tirsdag og 16 avlysninger onsdag. En rekke flyginger mellom København og Norge er innstilt, deriblant elleve avganger til og fra Oslo, fem avganger til og fra Bergen, fem avganger til og fra Stavanger og én avgang til Kristiansand.SAS oppfordrer sine reisende til å følge med på flyselskapets nettsider for å holde seg orientert om forsinkede og innstilte avganger. Reisende som er strandet på Kastrup tilbys mat og drikke og i noen tilfeller hotellovernatting.- Vi vet ikke når og om de kabinansatte kommer tilbake i arbeid, så vi venter at flere avganger vil bli innstilt, sa SAS Danmarks talsmann Mikkel Londahl tirsdag ettermiddag.Kabinpersonalet la ned arbeidet tirsdag klokka 14.15 på grunn av misnøye med arbeidsvilkårene, og tirsdag kveld avgjorde de kabinansattes fagforening at streiken skulle utvides. (©NTB)

Nyheter
Kultur