Mistenker cruiseskip for kloakkutslipp

Kloakken som har forpestet Byfjorden i Kristiansand må komme fra et cruiseskip, mener flere eksperter. Italienske «Costa Magica» utpekes som synderen.

Kultur

Kommuneoverlegen i Kristiansand har bedt folk om ikke å bade i byfjorden inntil videre etter at det er påvist høye konsentrasjoner av kloakk og E. coli-bakterier i sjøen.Både miljøvernsjef Øyvind Holvik og smittevernlege Dagfinn Haarr i Kristiansand mener ifølge NRK at det er sluppet ut så store mengder kloakk at det må komme fra et cruiseskip.Det 270 meter lange italienske cruiseskipet «Costa Magica» lå til kai på Silokaia i Kristiansand lørdag mellom klokken 13 og 19, og det var nettopp her at de første kloakkutslippene ble oppdaget.Den norske agenten til det italienske cruiseskipet, Arthur Kordt, mener imidlertid at det er usannsynlig at «Costa Magica» er synderen og at skipet som har en kapasitet på enorme 3.400 passasjerer har rent mel i posen.- Skipet har et topp moderne renseanlegg, og utslippene fra båten har vanligvis drikkevannskvalitet, sier Arthur Kordt til NRK.Dersom det likevel skulle vise seg at det som først ble karakterisert som en gul, tjukk smørje skyldes utslipp fra «Costa Magica», må det skyldes en teknisk feil, sier Kordt.- Skipet har det beste og mest moderne utstyr på alle områder, sier han.Tirsdag valgte Kristiansand kommune å politianmelde utslippet. (©NTB)

Nyheter
Kultur