100 millioner valgte sju nye underverker

100 millioner fikk bestemme verdens sju nye underverker, og stemte Den kinesiske mur helt til topps.

Egypterne er fornærmet for sine pyramider, mens man i Jordan håper på flere turister til Petra. De øvrige som ble valgt ut i den TV-overførte seremonien i Lisboa er Petra-ruinene i Jordan, Colosseum i Roma, Taj Mahal i India, Machu Picchu i Peru, mayaruinene Chichén Itzá i Mexico og Kristusstatuen i Rio de Janeiro. Egypterne er fornærmet for sine pyramider, mens man i Jordan håper på flere turister til Petra. De øvrige som ble valgt ut i den TV-overførte seremonien i Lisboa er Petra-ruinene i Jordan, Colosseum i Roma, Taj Mahal i India, Machu Picchu i Peru, mayaruinene Chichén Itzá i Mexico og Kristusstatuen i Rio de Janeiro. De syv vinnerne ble annonsert på et glamorøst show på Benfica-stadionen i Lisboa, etter det som trolig er verdens største internettvalg. - Aldri før i historien har så mange mennesker deltatt i en global avgjørelse, sa skuespiller Hilary Swank, som var vert på seremonien.Seieren ble uttrykkelig markert av de sju vinnerne. Ved Taj Mahal i India kunne besøkende se fyrverkeri og få utdelt godteri. - Dette er en seier for kjærlighet, nettopp det Taj står for, sa Rakesh Chauhan, president i hotell- og restaurantkjeden Agra, og lovet 20 prosent priskutt på alle lavprishotellene i byen neste år.Jordan forventer at turiststrømmen vil doble seg etter at Petra-ruinene har blitt valgt som et av de sju nye underverkene. - Å inkludere Petra på listen over de sju nye underverkene indikerer at flere turister vil komme til å besøke Jordan og byen, sa Faruq Hadidi, generalsekretær i Jordans turistdepartement.