Brite satte kald rekord

Den britiske svømmeren og hardhausen Lewis Gordon Pugh satte søndag en kald rekord.

I et håp om å rette oppmerksomhet mot klimaendringer svømte han 1 kilometer i iskaldt Nordpol-vann. - Vannet var helt svart. Det var som å hoppe i et svart hull. Det var skremmende, sier Pugh om øyeblikket han stupte ut i vannet i ei råk på Nordpolen. I et håp om å rette oppmerksomhet mot klimaendringer svømte han 1 kilometer i iskaldt Nordpol-vann. - Vannet var helt svart. Det var som å hoppe i et svart hull. Det var skremmende, sier Pugh om øyeblikket han stupte ut i vannet i ei råk på Nordpolen. - Smerten kom øyeblikkelig, og det føltes som om kroppen min sto i brann. Jeg hadde det ulidelig vondt fra begynnelse til slutt, og jeg holdt på å gi meg et par ganger, forteller han ifølge BBC. Kun iført badebukse, badehette og svømmebriller svømte 37 år gamle Pugh i 18 minutter og 50 sekunder i vannet som holdt -1,8 grader, den laveste temperaturen et menneske har svømt i, ifølge en uttalelse fra Pugh.Briten kaller svømmeturen, som er den første noen gang på Nordpolen, en triumf, men også en tragedie. - Det er en tragedie at det er mulig å svømme på Nordpolen, sier han.