City-eier korrupsjonstiltalt

Manchester Citys nye eier, Thaksin Shinawatra, risikerer 13 års fengsel.

Thailands høyesterett bestemte tirsdag at den vil akseptere en korrupsjonstiltale mot Manchester City-eier Thaksin Shinawatra.- Dommerne har akseptert saken som er reist av aktoratet. Det første rettsmøtet vil finne sted 14. august, forteller høyesterettsdommer Tanglor Chomngarm.Et sammendrag av rettsavgjørelsen skal bli overlevert Thaksin og hans kone Pojaman innen tre dager. De er begge tiltalt for et kontroversielt landkjøp i 2003.Anklagene har en strafferamme på opp til 13 års fengsel og bøter. Thaksin og kona lever i eksil i London, etter at den tidligere statsministeren ble avsatt i et militærkupp i Thailand i 2006. Thaksin Shinawatra ble i forrige uke enerådende eier av fotballklubben Manchester City. (©NTB)