EM skyting til Norge i 2010

Norge ble i helgen tildelt EM luftvåpen i 2010. Mesterskapet skal avvikles i Meråker i Nord-Trøndelag.

Tildelingen ble gjort under helgens generalforsamling i Det europeiske skytterforbundet (ESC). Norge var en av fem søkere til mesterskapene i 2010 og 2011, som ble tildelt samlet. Italia fikk EM i 2011. Tildelingen ble gjort under helgens generalforsamling i Det europeiske skytterforbundet (ESC). Norge var en av fem søkere til mesterskapene i 2010 og 2011, som ble tildelt samlet. Italia fikk EM i 2011. - Tanken var først å legge arrangementet til Stjørdal, men ting lå litt mer til rette i Meråker. Samtidig viste Meråker kommune stor velvilje da prosjektet ble presentert, sier Idar Vedul som er ildsjel bak den norske søknaden.Med 2010-mesterskapet på hjemmebane får Norges mange gode luftvåpenskyttere et ekstra mål å strekke seg mot. EM luftvåpen omfatter grenene luftpistol, luftrifle og viltmål, og arrangeres vanligvis i månedsskiftet februar-mars. Mesterskapet samlet normalt over 500 skyttere fra om lag 40 nasjoner. (©NTB)