Et måltid med historie

På De Historiske Hotell og Spisesteder rundt i Norge kan du i sommer få servert norsk kveite akkompagnert av gode historier om fisken selv.

Kultur

På De Historiske Hotell og Spisesteder rundt i Norge kan du i hele juli og august få servert norsk kveite, mens du samtidig får høre de mange historier og myter rundt den, skriver Norsk Sjømat.- Når man har kveite på menyen serverer man ikke bare fisken, men også de mange historier og myter rundt den. Eksportutvalget for fisk (EFF) ser fram til å samarbeide med De Historiske Hotel & Spisesteder om å fortelle disse historiene til deres gjester gjennom hele sommeren, sier Marit Sogn Rismyhr, markedssjef for nye marine arter hos EFF.Ifølge Norsk Sjømat har Kveiten vært ansett for å være en gave fra de gamle vikinggudene, og har vært reservert for de helt spesielle anledningene eller betydningsfulle gjester. Restaurantene du kan besøke for å få servert fisken og historiene rundt den, er Bent Stiansens Stadholdergaarden, Hotell Refsnes gods i Moss og Anker Brygge i Svolvær.

Nyheter
Næringsliv