Fotballsjefer risikerer fengsel

De 37 personene som var involvert i kampfikseskandalen som rammet italiensk fotball kan havne bak lås og slå. Her er noen av de største skurkene.

Hele 29 kamper i sesongen 2004/2005 var påvirket av fiksingen, og hovedpersonene bak avtalene må nå belage seg på å svare for seg i retten.Mange av disse personene er allerede funnet skyldig av det italienske fotballforbundet (FIGC), og deres respektive klubber er blitt dømt internt i fotballsystemet. Men nå kan de altså vente seg både fengselsstraffer og bøter hvis de blir dømt i saken, også kjent som «Calciopoli».Blant skurkene er tidligere direktør i Juventus Luciano Moggi og hans høyre hånd Antonio Giraudo, samt presidentene i Fiorentina og Lazio, dommere og andre «bidragsytere».Som en konsekvens av Calciopoli ble Juventus degradert til serie B, mens Milan, Reggina, Lazio og Fiorentina startet toppdivisjonen med minuspoeng. (©NTB)