Lyn risikerer å tape 225 millioner

Morgan Andersen kan bli en svært dyr mann for FC Lyn dersom han dømmes for dokumentfalsk. I verste fall kan tapet for klubben bli på gigantiske 225 millioner kroner.

Scanpix / Scanpix
Kultur

Lyn tjente 45 millioner kroner på salget av John Obi Mikel. Klubben kan imidlertid tape et betydelig større beløp dersom tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen dømmes for dokumentfalsk. Ifølge Dagbladet kan de 45 millioner kronene i verste fall bli inndratt til fordel for statskassen. Dessuten kan klubben bli saksøkt for 180 millioner kroner (16 millioner pund) av Chelsea. Lyn tjente 45 millioner kroner på salget av John Obi Mikel. Klubben kan imidlertid tape et betydelig større beløp dersom tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen dømmes for dokumentfalsk. Ifølge Dagbladet kan de 45 millioner kronene i verste fall bli inndratt til fordel for statskassen. Dessuten kan klubben bli saksøkt for 180 millioner kroner (16 millioner pund) av Chelsea. - Det er helt klare regler i loven, om at fortjene av ulovlig virksomhet ikke skal tilfalle noen. Fortjenesten vil inndras av staten, hvis en fornærmet part ikke fermmer et krav i straffesaken, sier stipendidat i strafferett, Inger Marie Sunde, som uttaler seg på generelt grunnlag.

Nyheter
Næringsliv