Milliardbutikken Beckham

David Beckham er dyr i drift. Men L. A. Galaxy tjener fort inn sine utlegg.

Scanpix / Scanpix

Turnéer av sportslig betydningsløse prestisjeoppgjør, blant annet i England, er blant L.A. Galaxys planer for å finansiere kjøpet av David Beckham.Men salget av supporterutsyr, og ikke minst drakter med hans navn og nummer på, vil bli en annen viktig finansieringskilde. Før den storslåtte lanseringen fredag, der ca. 5.000 elleville fans mottok sin nye helt, hadde klubben allerede mottatt hele 250.000 forhåndsbestillinger av "23 Beckham".Bare den første sesongen regner klubben med å selge 2,2 millioner drakter. Med en snittpris, som Adidas Norge overfor VG oppgir til 600 kroner, vil dette tilsvare hele 1,3 milliarder kroner. Det tilsvarer nesten verdien av Beckhams kontrakt.Real Madrids markedsdirektør sa nylig at klubben hadde over 3,5 milliarder kroner i kommersielle inntekter på Beckham i løpet av hans fire år der.