Råkjører mistet førerkortet etter en uke

18-åringen fra Lillehammer hadde bare hatt førerkort for motorsykkel i en uke da han ble tatt i 186 kilometer i timen i 80-sonen. Nå må han belage seg på noen år som fotgjenger.

Kjøringen til 18-åringen er den verste UP i Hedmark og Oppland har notert så langt i år, skriver Glåmdalen. Kjøringen til 18-åringen er den verste UP i Hedmark og Oppland har notert så langt i år, skriver Glåmdalen. - På det verste holdt motorsyklisten over 200 kilometer i timen. Vi fikk først en måling av ham på 173 kilometer i timen sørover fra Vingrom. Nærmere Biri fikk vi en måling som viste 186 kilometer i timen i 80-sone, sier UP-patruljen som avslørte den grove råkjøringen ved 21-tiden fredag kveld.Ifølge politiet var kjøringen uvanlig hasardiøs. Unggutten skal ha foretatt forbikjøringer av lange køer, forsert sperrelinjer og ikke tatt hensyn til annen trafikk.Mannen risikerer minst tre års fradømmelse av førerkortet etter råkjøringen. Hvis han blir dømt for å ha kjørt i 186 kilometer i timen, risikerer han mellom 60 og 90 dagers ubetinget fengsel. (©NTB)