Regnværet fortsetter på Østlandet

Regnværet på Østlandet fortsetter den kommende uken. Lokalt kan det bli intens nedbør mandag og tirsdag.

- Bortsett fra disse to dagene ser det ut til at nedbørsmengdene ikke blir så veldig store, sier statsmeteorolog Bjørn Harald Hval Flobekk ved Meteorologisk institutt til NTB.Det regnfulle sommerværet slipper dermed ikke taket på Østlandet og Sørlandet. Derimot er det slutt på tørken og varmen i Trøndelag og Nord-Norge. Også der blir det en uke preget av gråvær og regn.For landet som helhet blir det en væruke med mye regn og grått. Det lille som blir av sol ser ut til å være fordelt på Østlandet søndag og særlig Svalbard.I hele Sør-Norge sør for Stad blir mandagen en varm dag med 24 grader i Oslo og 21 grader i Bergen. Likevel kan det lokalt bli mye nedbør, varsler meteorologen.Østlandet får sørlig bris lørdag og regn utpå dagen. Søndag blir det ganske pent vær og varmere. Mandagen blir varm med lokalt mye regn. Senere faller temperaturen noe, men stiger igjen fra utpå onsdag.Utover uka som kommer må Østlandet og Sørlandet regne med regn og regnbyger.