Sto likevel ikke bak kloakk i Kristiansand

Kloakkutslippet i Byfjorden utenfor Kristiansand i juni kom ikke fra cruiseskipet «Costa Magica», slik mange først trodde.

Det italienske skipet får nå en uforbeholden unnskyldning.- Jeg vil på vegne av Kristiansand Havn beklage de ulempene spekulasjonene har påført skipet og rederiet. «Costa Magica» er hjertelig velkommen tilbake til Kristiansand og Sørlandet, og vil bli tatt imot på beste måte, sier fungerende havnedirektør Thomas Granfeldt.Resultatet av analysen etter kloakkutslippet var tirsdag klar. Det er utelukket at cruiseskipet var kilden til utslippet, men den reelle kilden er fortsatt ikke funnet. Arbeidet med å finne ut hvor kloakken stammet fra, fortsetter.Kommuneoverlegen i Kristiansand advarte folk mot å bade i Byfjorden etter at det ble påvist høye konsentrasjoner av kloakk og E. coli-bakterier i sjøen 23. juni. Fire dager senere var vannkvaliteten så god at folk igjen kunne bade i fjorden. (©NTB)