Terrortrussel mot Storbritannia

Al-Qaidas nestleder truer Storbritannia for ridderutnevnelsen av forfatteren Salman Rushdie.

Al-Qaidas nestleder Ayman al-Zawahri har lagt ut et lydopptak hvor han truer med å hevne seg på Storbritannia for deres ridderutnevnelse av forfatteren Salman Rushdie. Al-Qaidas nestleder Ayman al-Zawahri har lagt ut et lydopptak hvor han truer med å hevne seg på Storbritannia for deres ridderutnevnelse av forfatteren Salman Rushdie. Zawahris 20 minutter lange opptak heter «Ondskapsfulle Storbritannia og deres indiske slaver». Det er produsert av as-Sahab, multimediegruppen i al-Qaida, og er blitt distribuert til ekstremistiske websider, ifølge den amerikanskbaserte etterretningsgruppen SITE, som overvåker al-Qaidas meldinger.På videoen langer Zawahri ut mot Storbritannia og sier at «en veldig presis respons» er under planlegging for å hevne seg på ridderutnevnelsen.Autentisiteten av opptaket er ikke blitt bekreftet foreløpig. (©NTB)