Dagbladet: VG er best på sport

Dagbladet innser at avisen ikke lenger kan satse så mye på sportsjournalistikk, fordi VG er best. Nå blir det mer kultur i avisen i stedet.

Kultur

Fra og med lørdag blir sporten nedprioritert i Dagbladet. Kultur, bakgrunn og analyse skal gjøre avisen bedre. Fra og med lørdag blir sporten nedprioritert i Dagbladet. Kultur, bakgrunn og analyse skal gjøre avisen bedre. - Vi jobber med produktutvikling kontinuerlig og prioriterer det vi er sterkest på. Kultur, nyheter og debatt er våre sterkeste sider, sier ansvarlig redaktør Anne Aasheim til Dagens Næringsliv.Fra lørdag blir Dagbladets sportsdekning slanket med to sider til fordel for den seriøse delen av kulturdekningen, under ledelse av Hege Duckert.Utviklingsredaktør Esten O. Sæther sier endringen skjer ut fra en erkjennelse av at konkurrenten VG uansett er best på sport.- VGs ressurser på bredde i sportsdekningen er betraktelig bedre enn våre. Vårt alternativ er å legge dekningen av hendelsesnyheter på sport over på dagbladet.no og gi papiravisens sportsdekning en klarere kommentarprofil, sier Sæther.Dagbladets sportsredaktør Tormod Brenna vil ikke kommentere omleggingen.Kulturredaktør Hege Duckert ser fram til at hun får mer plass til sitt stoff i avisen, og ser på kulturdekning som et konkurransefortrinn for Dagbladet.Omleggingen fører blant annet til at Dagbladet ikke lenger kommer til å ha reportasjeteam på alle eliteseriekampene i fotball. (©NTB)

Nyheter
Kultur