Dean nedgradert til kategori 3

Orkanen Dean svekket seg etter å ha truffet land i Yucatán og ble nedgradert til en orkan av kategori 3.

Kultur

Orkanen raste inn over land i nærheten av byen Chetumal i halv fire-tiden tirsdag morgen med en vindhastighet på hele 270 kilometer i timen, noe som gjorde den til en sjelden kategori 5-orkan. Orkanen raste inn over land i nærheten av byen Chetumal i halv fire-tiden tirsdag morgen med en vindhastighet på hele 270 kilometer i timen, noe som gjorde den til en sjelden kategori 5-orkan. Tre-fire timer senere, da den var kommet godt inn over land på Yucatán-halvøya, ble det meldt at vindstyrken var redusert til rundt 205 kilometer i timen.Orkanen har kurs for byen Campeche på vestkysten av Yucatán-halvøya og Mexicogolfen der hundrevis av oljeinstallasjoner ble evakuert.Dean vil sannsynligvis øke i styrke igjen når den igjen kommer ut over åpen sjø i Mexicogolfen en gang i løpet av tirsdag kveld, lokal tid. (©NTB)

Nyheter
Børs