Halvparten av gevinstautomatene uspillbare

Vel halvparten av de gevinstautomatene som var i drift før sommeren, er ikke lenger spillbare. Lotteritilsynet skal nå sjekke at de resterende rundt 6.500 automatene ikke lenger kan brukes.

Kultur

Informasjonssjef Rune Timberlid ved Lotteri- og stiftelsestilsynet i Førde sier til NTB at en gruppe kontrollører i disse dager reiser land og strand rundt for å påse at de automatene som fortsatt er utplassert, ikke lenger er spillbare. Vel 1.500 av dem sto eller står fortsatt i en av landets 126 spillehaller.Nye oppgaverMen selv om de tradisjonelle gevinstautomatene etter 1. juli i år ikke lenger skal være spillbare i det offentlige rom, er Lotteri- og stiftelsestilsynet slett ikke uten arbeidsoppgaver. Og mer kan det bli, for en del oppgaver som politiet i dag tar seg av, kan det være aktuelt å overføre til Lotteritilsynet - blant annet på bingoområdet.Tilsynet er for tiden inne i et omfattende arbeid, sammen med Norsk Tipping på Hamar, for å utforme regler for de nye databaserte spilleautomatene eller spilleterminalene som Norsk Tipping skal plassere ut i 2008.- Norsk Tipping har fått konsesjon på inntil 10.000 automater, men det blir trolig litt færre, sier Timberlid.Fortsatt står det spillbare automater ute i landet. Det er bingoautomatene som er plassert i bingohaller rundt omkring. De automatene er det lovlig å bruke ut 2008, men fra 15. august i år er det innført seddelforbud på disse automatene.Bingomaskinene har ikke det mekaniske hjulet som går rundt, men et bingobrett på skjermen. Det er 18-årsgrense for adgang til bingolokaler.Spill på utenlandsferjerKulturdepartementet har nylig sendt på høring forslag til endringer i forskriftene om lotteri- og pengespill på norske skip i rute mellom norsk og utenlandsk havn. Forskriften har høringsfrist 1. oktober i år og skal etter planen tre i kraft 1. januar 2008. I mellomtiden har de rederiene som berøres av forskriftene fått forlenget sin tillatelse til å drive slike spill til 1. juli 2008.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv