Hundretusener på flukt fra tyfon i Kina

Nesten én million mennesker måtte forlate hjemmene sine da tyfonen Sepat feide inn over Kinas sørlige kyst søndag.

Kultur

Over 900.000 mennesker ble evakuert til høytliggende områder på grunn av tyfonen som nådde sørkysten tidlig søndag. Sepat førte lørdag til omfattende strømbrudd og flom i deler av Taiwan og på Filippinene.Samtidig herjet en tornado langs kysten øst i landet og minst 12 personer mistet livet. 156 hus ble ødelagt og over 60 personer ble skadd av tornadoen i Zhejiang-provinsen, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua. Eksperter mener at tornadoen oppsto som følge av tyfonen Spat.-Alle vinduene i bygget vårt på fire etasjer knuste, og min mors gamle hus ble revet ned i løpet av et minutt, sier den 48 år gamle landsbyboeren Zhang Zhongling.(©NTB)

Nyheter
Kultur