Hvorfor ikke prøve solens lys innesperret på flaske?

Den italienske astronomen og filosofen Galileo Galilei skal en gang ha sagt at vin er solens lys innesperret i en flaske.

Kultur

Selv om sommeren er på hell, er det ikke for sent å nyte en Riesling. Prüm Esscne fra produsenten Weingut S.A. Prüm har en god aroma, med hint av aprikos og fersken. Vinen er fremstilt i Mosel-Saar-Ruwer og koster 94,90 kroner flasken.En drue vi ikke hører så mye om er Greco di Tufo, som brukes i vinen Uricolo Greco di Tufo. Druene er håndplukket i Campania-regionen og vinen kan skilte med en toppklassifisering - DOCG. Dette er en nykommer i Vinmonopolets grunnsortiment og koster 139,90 kroner flasken.Ønsker du å prøve en rødvin fra samme område kan du vurdere Lacruma Christi del Vesuvio DOC til 100 kroner flasken. Det er en frisk rødvin, fremstilt på Piedirosso- og Aglianicodruer. En vin som undertegnede liker bedre er Nipozzano Riserva DOCG fra det fantastiske vindistriktet Toscana. Vinen, som hovedsakelig er basert på Sangiovesedruer, koster 150 kroner flasken.- Jeg er av den oppfatning at ikke bare norske, men også franske meteorologer, aldri har tatt så feil i deres værmeldinger som i sommer! Jeg har derfor bestemt meg for å ikke se, lese eller høre på dem lenger. Det finnes et gammelt ordtak som sier at "Vinen er solens lys innesperret i en flaske" (Galileo), sier Nicolas Mahé de Berdouaré i Vinhuset NoFra.Han anbefaler denne uken litt "solens lys fra Alsace innesperret på flaske":

  • Riesling Baron de Schiele (126,90 kroner)Riesling Baron de Schiele (126,90 kroner)
  • Gewürztraminer Jean-Baptiste Adam Réserve (149,90 kroner)Gewürztraminer Jean-Baptiste Adam Réserve (149,90 kroner)
  • Muscat Kuehn (79,90 kroner) Muscat Kuehn (79,90 kroner)

Nyheter
Kultur