Kongen ble disket

Kong Harald som seiler «Fram XV» i VM for IMS-klassen på Hankø denne uken, ble likevel disket etter havseilasen onsdag.

Kultur

Kongen, Carl Jansen og tyskeren Bernd Kriegel fikk sent torsdag kveld gjenåpnet protesten som ble lagt inn mot de tre skipperne etter rundingen av Jomfruland under halvseilasen. Det var organisasjonskomiteen av regattaen som påla juryen å gjøre dette. Det er pressesjef Mikkel Thommessen som melder om sakens utvikling i en pressemelding natt til fredag. Kongen, Carl Jansen og tyskeren Bernd Kriegel fikk sent torsdag kveld gjenåpnet protesten som ble lagt inn mot de tre skipperne etter rundingen av Jomfruland under halvseilasen. Det var organisasjonskomiteen av regattaen som påla juryen å gjøre dette. Det er pressesjef Mikkel Thommessen som melder om sakens utvikling i en pressemelding natt til fredag. I utgangspunktet fikk de tre båtene det var snakk om, prosentstraff, men organisasjonskomiteen hevder at juryen ikke har mulighet til å gi slik straff under de omstendighetene som foreligger i denne saken.Dermed ser det ut som om kong Harald og «Fram XV» likevel blir disket, noe som betyr at kongen mister den 3.-plassen han lå på etter seilasene torsdag. (©NTB)

Nyheter
Kultur