Mener Olympiatoppen trenger 200 mill.

Olympiatoppen trenger 200 millioner kroner i året for å fortsette produksjonen av gullmedaljer i internasjonal toppidrett.

Kultur

Det mener doktorstipendiat Dag Vidar Hanstad (44). I dag opererer Olympiatoppen med 90 millioner kroner årlig. Det er for lite, hevder Hanstad overfor Aftenposten. Det mener doktorstipendiat Dag Vidar Hanstad (44). I dag opererer Olympiatoppen med 90 millioner kroner årlig. Det er for lite, hevder Hanstad overfor Aftenposten. - Summen er brukt for å beskrive den endringen som er skjedd og hva som trengs for at Olympiatoppen skal kunne spille samme rolle i norsk toppidrett som på 1990-tallet. Gullmedaljer koster kort og godt mange penger, sier Hanstad til avisen. Han mener bredden i internasjonal vinteridrett er en helt annen nå enn på 1990-tallet.- Flere nasjoner satser voldsomt, ikke minst Tyskland, Canada og USA. I tillegg er nasjoner i de tidligere østblokklandene tilbake for fullt.Doktorstipendiaten ved Norges idrettshøgskole mener mye har forandret seg siden tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl ba om 100 millioner kroner i året for å garantere toppresultater. Mens Norge før var i forkant på forskning innen høydetrening, skistruktur og glid, er konkurrentene nå på samme nivå eller forbi.- I flere av landene vi sammenligner oss med, brukes det flere titall millioner kroner på forskning i året, forteller Dag Vidar Hanstad til Aftenposten. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv