Norske turister i Yucatán klar til evakuering

34 nordmenn som Apollo Reiser har sendt til Yucatán-halvøya i Mexico, står klare til å evakueres når orkanen Dean pisker innover kysten natt til tirsdag.

Kultur

Turistene har ingen reiseleder med siden de har reist på et ruteflyopplegg, men Apollo var mandag i arbeid med å kontakte alle sammen direkte for å fortelle dem hva de skal gjøre.- Det er vår agent og hotellene som tar seg av dem i Playa del Carmen, sør for Cancún. Alle hotellene har evakueringsplaner klare og sikre tilfluktssteder som gjestene fraktes til, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo Reiser til NTB.- De har vært gjennom dette før der, og de vet hva de skal gjøre. De er veldig organisert sier hun og peker på at Yucatán ble rammet av en kraftig orkan for bare to år siden.Begby sier at de følger nøye med på situasjonen, og at de siste meldingene gir håp om at orkanen treffer land lenger sør enn der de har sine gjester, i Playa del Carmen, sør for Cancún.Det har ikke vært mulig å tilby gjestene å reise hjem tidligere, siden alle fly ut av Cancún er fulle. (©NTB)

Nyheter
Kultur