Orkanen Dean hamrer løs mot Jamaica

Orkanen Dean slo natt til mandag inn over Jamaicas strender med kraftige vindkast og voldsomme regnbyger. Myndighetene har erklært full unntakstilstand.

Kultur

Få av Jamaicas innbyggere har hittil fulgt statsminister Portia Simpson Millers gjentatte oppfordring om å forlate sine hjem og gå i tilfluktsrommene. Få av Jamaicas innbyggere har hittil fulgt statsminister Portia Simpson Millers gjentatte oppfordring om å forlate sine hjem og gå i tilfluktsrommene. - For siste gang; jeg ber dere om å dra, ellers vil dere utsette dere selv for fare, lød den siste innstendige bønnen fra statsministeren til folk bosatt i de mest utsatte områdene.Myndighetene har opprettet over 1.000 tilfluktssentre i skoler, kirker og idrettshaller, men bare 47 av disse hadde mottatt orkanflyktninger søndag kveld. Frykt for plyndring gjør at mange velger å holde seg hjemme.- Det er altfor mye kriminalitet i Kingston. Jeg forlater ikke hjemmet mitt, sier Paul Lyn i Port Royal øst for Kingston. Alle flyplasser på Jamaica ble stengt lørdag og politifolk, brannmannskaper og fengselsbetjenter er satt i høyeste beredskap.Turister som ikke rakk å flykte fra øya, har forskanset seg innenfor solide hotellvegger i håp om at disse skal gi den nødvendige beskyttelse mot naturkreftene.Utenriksdepartementet har gått ut med en advarsel til nordmenn som måtte befinne seg i området. - Reisende anbefales å holde seg orientert om stormens utvikling og følge lokale myndigheters anvisninger, lyder advarselen.

Nyheter
Næringsliv