Orkanen Dean svekket til tropisk storm

Orkanen Dean ble redusert til en tropisk storm da den feide over Mexico torsdag, men den gjør fremdeles stor skade.

Kultur

Orkanen Dean ble redusert til en tropisk storm da den feide over Mexico torsdag. Likevel forårsaket den stor skade, og fire personer er omkommet som følge av uværet de siste to dagene.Selv om Dean gikk fra å være en katastrofal orkan i kategori 5 til å bli en tropisk storm, slapp den strie strømmer av regn ned over Mexico. Enkelte steder falt det over 50 centimeter med regn i løpet av få timer, og det medførte jordras mange elver som gikk over sine bredder.Myndighetene i Mexico bekreftet at til sammen fire personer har omkommet etter at Dean traff Mexico for andre gang onsdag. I Veracruz mistet en mann livet da huset hans raste sammen og han fikk en vegg over seg, mens en annen druknet idet han forsøkte å ta seg over en flomstor elv. I nabodelstaten Hidalgo omkom en kvinne og hennes 14 år gamle sønn da huset deres kollapset. Torsdag opplyste myndighetene på Jamaica at enda en person døde som følge av orkanens herjinger der noen dager tidligere. Dermed har til sammen 25 mennesker mistet livet under orkanens ferd gjennom Karibia, Belize og Mexico. (©NTB)

Nyheter
Kultur