Real Madrid hjelper jordskjelvofre

Den spanske storklubben Real Madrid vil bidra med penger til jordskjelvofrene i Peru.

Kultur

Onsdag erklærte klubben at deler av billettinntektene fra serieåpningen mot byrival Atlético Madrid lørdag skal sendes til Peru. Ingen prosentandel er oppgitt, men ifølge en uttalelse fra klubben blir det snakk om «en stor del» av inntektene.I tillegg vil det bli avholdt en minnestund for ofrene før kampstart. Real Madrid opplyste tirsdag at alle de 80.000 billettene til kampen er solgt.Overlevende etter jordskjelvet må stå mange timer i kø for å få mat, vann og tepper. For fattige arbeidere, fiskere og bønder synes livsgrunnlaget deres å ligge i grus.Særlig skal det være behov for vanntanker, tepper og utstyr til å rense vann i de rammede områdene.Over 500 personer mistet livet og 176.000 ble hjemløse i det kraftige skjelvet forrige uke. Med flere kraftige etterskjelv er det stor risiko for at flere bygninger kommer til å rase sammen i byen Pisco. (©NTB)

Nyheter
Kultur