VM-tropp uten store overraskelser

Bjarne Berntsen presenterte onsdag en VM-tropp uten store overraskelser, men et par veteraner tapte for unge spillere.

Kultur

20-årige Erika Skarbø fra Arna-Bjørnar fikk plassen som tredjekeeper på bekostning av rutinerte Ingrid Hjelmseth, og reiser til Kina som eneste i troppen uten en eneste landskamp. Guro Knutsen (22) fra Røa har ikke vært på banen for landslaget i år, men får Kina-tur sammen med storesøster Marie. Det får ikke veteranen Unni Lehn som har erfaring fra mange sluttspill. Guro har erfaring fra bare to landskamper. 20-årige Erika Skarbø fra Arna-Bjørnar fikk plassen som tredjekeeper på bekostning av rutinerte Ingrid Hjelmseth, og reiser til Kina som eneste i troppen uten en eneste landskamp. Guro Knutsen (22) fra Røa har ikke vært på banen for landslaget i år, men får Kina-tur sammen med storesøster Marie. Det får ikke veteranen Unni Lehn som har erfaring fra mange sluttspill. Guro har erfaring fra bare to landskamper. Rutine er ikke mangelvare i troppen. Ane S. Horpestad (81 kamper), Solveig Gulbrandsen (105) og Ragnhild Gulbrandsen (73) er Berntsens kapteinsteam og tar med seg masse mesterskapserfaring østover. Mest erfaring av alle har keeper Bente Nordby (164 landskamper). Hun var i troppen allerede da Norge vant VM-sølv i Kina i 1991.Ingvild Stensland er tilbake etter skade og klar til å ta nøkkelrollen på Norges midtbane der hun var så god på veien mot EM-sølv i 2005.- Jeg føler vi har fått en sterk tropp, og en tropp med spillere som komplementerer hverandre. Vi har noen spillere som er allsidige og noen spesialister. Vi har dobbel dekning og vel så det på samtlige plasser, og en fin blanding av rutinerte og unge, fremadstormende spillere, sa Berntsen.Målsettingen er todelt: - For det første å ta medalje, og dessuten å gjøre det så godt at vi kvalifiserer oss til OL neste år. Troppen kan fram til første VM-kamp 12. september endres ved skader, men da må erstattere finnes blant ni spillere som allerede er nominert overfor FIFA. Det er keeperne Hjelmeseth og Ingrid Bruserud, forsvarerne Maritha Kaufmann, Runa Vikestad og Marita Skammelsrud Lund, midtbanespillerne Anneli Giske og Unni Lehn, spissene Kristin Lie og Elise Thorsnes. (©NTB)

Nyheter
Kultur