Den nyutnevnte transportministeren i Danmark, Jakob Axel Nielsen, er tilfreds med den foreløpige statusen fra den danske Havarikommissionen, som har kartlagt feilen bak ulykken med Dash 8 Q400-flyet i Ålborg. Den nyutnevnte transportministeren i Danmark, Jakob Axel Nielsen, er tilfreds med den foreløpige statusen fra den danske Havarikommissionen, som har kartlagt feilen bak ulykken med Dash 8 Q400-flyet i Ålborg. - Det er det første viktige skrittet i retning av Statens Luftfartsvæsens vurdering av når flyforbudet kan oppheves. Jeg har nå bedt Statens Luftfartsvæsen om en samlet redegjørelse om saken, sier Nielsen.Luftfartsvesenet har fått frist fram til 1. november til å utarbeide redegjørelsen. Transportminister ønsker at redegjørelsen blant annet skal få fram hva som skjedde i Ålborg, hvordan nasjonale og internasjonale myndigheter har håndtert saken og en beskrivelse av historikken bak de kriserammede Dash 8-flyene.Danske luftfartsmyndigheter valgte fredag å utsette opphevelsen av flyforbudet for Dash8 Q400-flyene til etter helgen.- I samarbeid med våre skandinaviske kolleger er vi blitt enige om at vi opprettholder flyforbudet, og så tar vi saken opp igjen på mandag, sier kommunikasjonssjef i Statens Luftfartsvæsen, Thorbjørn Ancker, til Ritzau. (©NTB)