Jaktstatistikken til Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at over halvparten av de om lag 400.000 rypene som blir skutt i Norge, blir felt i de tre nordligste fylkene, skriver Dagbladet.Redaktør i tidsskriftet Jakt & Fiske, Ole Kirkemo, er oppdatert på de ferske prognosene.- Ferske prognoser etter takseringer i forkant av jakta viser at det ligger an til et middels bra rypeår i kystnære strøk både i Vest- og Øst-Finnmark, og lite fugl på vidda, det vil si i de store innlandskommunene Kautokeino og Karasjok, sier redaktør i tidsskriftet Jakt & Fiske, Ole Kirkemo, og fortsetter:- Noe kronår blir det neppe i Midt-Norge, men takseringer foretatt i Meråkerfjella i august viste svært store kull, med syv kyllinger i gjennomsnitt. Det lover godt for dem som har sikret seg jaktkort i de traktene, sier han, ifølge Dagbladet.Fra lokalkjente får HegnarOnline også opplyst at det er observert store kull og mye fugl i Røros traktene, men her måtte man være svært tidlig ute for å få jakte i starten.