Norge klar for semifinale i VM

Banens yngste var den beste. Like uredd som respektløst sendte Isabell Herlovsen hjemmelaget Kina ut av VM foran 52.000 tilskuere.

Kultur

19-åringen fikk sin første VM-kamp fra start og gjorde en kjempekamp i heksegryta i Wuhan. I det 32. minutt scoret hun målet som ga Norge 1-0-seier og tur til semifinale i Wuhan.Motstander blir landet der hun ble født, Tyskland. Faren Kai Erik opplevde mye i en lang karriere som Bundesliga-proff og landslagsspiller, men eventyret Isabell Herlovsen er oppe i nå spørs det om han kan matche.Kinas høyreback Wang Kun kommer til å ha mareritt om Herlovsen i lang tid, og ikke bare på grunn av det som skjedde da kampen ble avgjort.Leni Larsen Kaurins framspill gikk forbi Ragnhild Gulbrandsen, og dermed så faren ut til å være over for Kina. Wang hadde full kontroll, men ble overrumplet da Herlovsen kom stormende bak henne. Østfoldjenta plukket med seg ballen og avsluttet med iskaldt å feie den forbi keeper.Så løp hun bort til reservene for å feire med dem, slik Lise Klaveness gjorde i forrige kamp. Herlovsen startet de tre første VM-kampene på benken.Det var Norges første mål mot Kina i VM-sluttspill noensinne, etter 0-9 i de to foregående møtene. Og det holdt til seier.KontrollI annen omgang hadde Kina ballen mer, men var mindre farlige. Stort sett hadde Norge god kontroll, selv om laget ikke skapte så mange flere sjanser enn Ingvild Stenslands supersjanse i det 62. minutt.Fra godt og vel 25 meter ved høyre hjørne av 16-meteren viste hun fram sitt utmerkede skuddbein og sendte ballen i motsatt stolpe helt oppe i krysset. Keeper ville vært like sjanseløs om ballen hadde gått de nødvendige centimeter lenger inn.Noen farlige muligheter hadde Kina da også, men den eneste norske nullen som sprakk søndag var den som gjelder gule kort. På FIFAs fairplaydag ble det to av dem, samt usportslig skjerming ved hjørneflagget i sluttminuttene. Men Norge vil nok heller vinne VM-pokalen enn fairplayprisen. (©NTB)

Nyheter
Kultur