Den 55 sider lange rapporten ble skrevet av en norsk flyger som sto sentralt i den delen av SAS som opererte Dash 8-Q400, skriver VG. Rapporten skal ha konkludert med at nøkkelpersonell ble borte på både teknisk og operativ side da flyparken ble overført fra SAS Commuter til SAS Airlines Danmark.Flygersjefen i SAS, Ola Reinhold, nekter for at rapporten er hemmelig, men sier at det er en intern rapport. Han innrømmer at flytypen har vært en teknisk belastning i SAS.- Det har vært flere tekniske problemer, blant annet med at det har vært indikert feil med landingshjulene, uten at det har vært feil, sier han. SAS og tilsynsmyndighetene håper de får vite årsaken til de to flyulykkene i Aalborg og Vilnius i dag.Onsdag anbefalte den canadiske flyprodusenten Bombardier at alle fly av typen Dash 8-Q400 i hele verden settes på bakken. (©NTB)