Vi elsker fortsatt Danmark

Danmark befester - igjen - sin sterke stilling som ferieland for nordmenn.

Kultur

- Forsetter den gode trenden fra årets sju første måneder med 1,87 millioner norske overnattinger, lander vi for 2007 på et sted mellom 2,4 og 2,5 millioner norske overnattinger. Dette er «all time high», sier en fornøyd turistsjef Vidar Mørch ved VisitDenmark i Oslo. - Forsetter den gode trenden fra årets sju første måneder med 1,87 millioner norske overnattinger, lander vi for 2007 på et sted mellom 2,4 og 2,5 millioner norske overnattinger. Dette er «all time high», sier en fornøyd turistsjef Vidar Mørch ved VisitDenmark i Oslo. Overnattingstallet per 1. august er ifølge Mørch det høyeste noensinne, og representerer en økning på 9,7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.Det er først og fremst overnattinger i feriehus som har bidratt til den store økningen, og denne formen for overnatting har økt med vel 25 prosent sammenlignet med de sju første måneder i fjor. Også overnattingstallene på feriesentrene har en pen økning, mens tallene for hotell og camping er relativt stabile, sier Mørch.Turistsjefen mener at hyppige ferjeavganger mellom Norge og Danmark er en viktig årsak til utviklingen når det gjelder feriehus, men peker også på de TV-kampanjer som VisitDenmark har stått for på det norske markedet. (©NTB)

Nyheter
Kultur