- Vi må bare erkjenne at vi ikke var dyktige nok i dag. Nå håper jeg at Viking tar poeng mot Stabæk så vi kan få en slutt på galskapen, sa Brann-trener Mons Ivar Mjelde.Alle i Bergen var klar til gullfest, men med tapet i Ålesund må bergenserne vente litt til før gullet kommer «hem» for første gang siden 1963.Hjemmelaget gikk på banen med en smart 4-2-3-1 formasjon som effektivt stengte Branns spisser ute. Og da de oransje i tillegg var dødelig effektive foran mål fikk Brann en motstand de ikke hadde ventet seg.- I dag fikk laget mitt utfylt maks potensial. Det var herlig å se innsatsviljen som ble lagt ned. Vi lykkes med taktikken og presser dem i tre ledd, forklarte AaFKs avtroppende trener Per Joar Hansen.Etter bare fem minutters spill på Color Line Stadion sendte Amund Skiri hjemmelaget i ledelsen. Tor Hogne Aarøy fikk en lang ball som han headet ned til Skiri. Kapteinen fyrte av en suser som Håkon Opdal i Brann-buret reddet, men returen klarte Skiri å sette i mål.
Kontroversielt
Men 1-0 scoringen var av det kontroversielle slaget. Branns Kristjan Örn Sigurdsson fikk revet hull i trøyen og ble beordret til ett draktskifte. Dermed var Brann én mann mindre i forsvar da målet kom.- Vi kom ikke opp i vanlig standard, og jeg er særlig misfornøyd med måten vi åpnet kampen på i og med at Aalesund tok initiativet, sa Mjelde.Da dommeren blåste for full tid falt Brann-spillerne til bakken. Tapet lørdag ble sørget over som om de skulle være klare for nedrykk. Gullfesten i Bergen er utsatt, men allerede søndag kommer neste festmulighet.Da møtes Stabæk og Viking, og dersom Viking tar poeng er Brann seriemestere. (©NTB)