Et Widerøe-fly som fredag ettermiddag skulle fra Brønnøysund til Namsos ble 40 minutter forsinket. Årsaken? Flygeren nektet å ta av seg skoene i sikkerhetskontrollen.- Både passasjerer og personellet må følge standardiserte prosedyrer i sikkerhetssjekken. Vi slipper ikke noen personer igjennom uten at de har gjennomgått rutinene som vi er pålagt. Denne personen ville ikke la seg kontrollere, og kom heller ikke igjennom kontrollen, sier lufthavnsjef Bjørn-Ivar Blix til Aftenposten.no.Sikkerhetsvaktene måtte holde flygeren igjen da han nektet å innrette seg. Etter hvert lot han seg likevel kontrollere på normalt vis, men da var flyet blitt 40 minutter forsinket.Hendelsen vil bli rapportert, opplyser Blix. Han vil ikke si hvilke konsekvenser saken kan få for flygeren. Han vil heller ikke si hva sikkerhetspersonellet har forklart om situasjonen.- Det jeg kan si er at jeg aldri har opplevd slike situasjoner tidligere. Og jeg har vært en del år i dette systemet, sier Blix.Flykapteinen forklarte selv på høyttaleranlegget etter avgangen hvorfor flyet var forsinket. Han sa at han var lite fornøyd med å måtte ta av seg skoene hver eneste gang han passerte sikkerhetskontrollen, noe han gjør opptil ti ganger daglig. Han har jobbet 30 år som pilot. Flygeren sa også at han var lei av å bli tatt for å være terrorist og at dette var en prinsippsak for ham.Informasjonssjef Siw Sandvik i Widerøe er kjent med saken, men avventer pilotens og sikkerhetspersonellets rapporter. (©NTB)