Høsten 2002 tok Norwegian opp konkurransen med SAS Braathens på innenriksflygning i Norge. Før den tid var Norwegian kun et flyselskap som spesialiserte seg på å være operatør for Braathens på Vestlandet. I dag fremstår Norwegian som et av Skandinavias største lavprisflyselskapDe siste årene har Norwegian kapret stadig større markedsandeler, og aksjonærene har kunnet glede seg over en fantasisk utvikling i aksjemarkedet. I skrivende stund omsettes aksjen for 153,50 kroner, opp 8,87 prosent fra i går og til ny all-time high. Flyselskapet passerer for første gang en markedsverdi på tre milliarder kroner.
Dette er meget gode nyheter for toppsjef og storaksjonær Bjørn Kjos, som nå kan kalle seg milliardær.- Du må da markere at du har blitt milliardær?
Gjennom HBK Holding sitter han på 15,27 prosent av aksjene mens han er oppført med en eierandel på 14,64 prosent gjennom LT Holding. Videre eier han halvparten av Ankerløkken Holdings (resten eies av broren) eierandel på 2,51 prosent.Det betyr at Kjos kontrollerer 31,66 prosent av aksjene i et selskap som verdsettes til 3,16 milliarder kroner. I klartekst snakker vi dermed om en formue på én milliard kroner.- Uffameg, utbryter Bjørn Kjos da vi ringer for en kommentar.- Jeg vil helst ikke ha en slik merkelapp på meg. Skal jeg feire noe som helst, må det være at Norwegian runder en markedsverdi på tre milliarder kroner. Jeg ønsker ikke å feire noe personlig, sier Kjos mens han humrer og ler.- I kveld skal jeg til London. Det kan godt hende jeg unner meg en god middag når jeg kommer frem, avslutter den smørblide Norwegian-sjefen.