Resultatet er knapt overraskende, men bekrefter det mange har antatt. Lund, som jobber ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) har tatt utgangspunkt i tall fra den nasjonale spørreundersøkelsen om drikkevaner fra 1999 og 2004. Resultatet hennes er publisert i det internasjonale tidsskriftet «Addictive Behaviors». Resultatet er knapt overraskende, men bekrefter det mange har antatt. Lund, som jobber ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) har tatt utgangspunkt i tall fra den nasjonale spørreundersøkelsen om drikkevaner fra 1999 og 2004. Resultatet hennes er publisert i det internasjonale tidsskriftet «Addictive Behaviors». Menn blir ofte fullere enn kvinner, folk med høyere utdanning drikker mindre enn folk med lav utdanning, single og samboere blir oftere fulle enn dem som er gift, og folk som ofte går ut på skjenkesteder, drikker mer og blir oftere fulle enn de som ikke går på slike steder.- Dette viser at den norske drikkekulturen holder seg. Vi drikker fortsatt fordi vi vil bli fulle når vi går ut. At folk med høyere utdanning er like mye ute på byen som dem med lav utdanning, men drikker mindre, er kanskje et tegn på at vanene er i ferd med å endre seg etter hvert som unge får mer utdanning, sier Lund til Aftenposten.Mesteparten av drikkingen skjer imidlertid hjemme i privat sammenheng. Men de som likevel tilbringer mest tid på skjenkesteder og blir fulle der, sier de blir mer optimistiske og at det blir lettere å komme i kontakt med det motsatte kjønn når de drikker. Samtidig havner de oftere i krangler og slåsskamper. (©NTB)Hvem sa at det ikke satses på forskning i Norge?