Det viser en undersøkelse som Synovate MMI har gjort for Sosial- og helsedirektoratet.Av de spurte 15-, 16- og 17-åringene svarte 41 prosent at de hadde drukket seg fulle i løpet av sommeren. En del av dem var fulle for aller første gang. Undersøkelsen avdekker også at en god del av landets 16- og 17-åringer allerede hadde begynt å drikke alkohol før sommeren startet.52 prosent har drukket seg fulle minst én gang. Av disse igjen svarer 79 prosent at de drakk seg fulle i løpet av sommeren, skriver Dagsavisen.- Selv om denne sommerens medieoppslag har vært preget av ungdomsfyll i Syden og på festivaler, vet vi også at foreldrenes eget alkoholkonsum er en viktig påvirkningsfaktor for de unge, sier avdelingsdirektør Jens Guslund i Sosial- og helsedirektoratet.Daglig leder Lars Norbom i Natteravnene opplyser at faren øker for å bli utsatt for tyveri, ran, vold og seksuelle overgrep når man er full. Norbom sier at jentene i større grad enn før går på fylla og at både gutter og jenter havner i slagsmål når de drikker.Legevakten i Oslo mottar fulle ungdommer ned til 12-årsalderen. Direktør Endre Sandvik er bekymret.- Flere og flere godt berusede yngre mennesker, økningen gjelder spesielt for jenter, kommer inn hit i helgene. Denne tendensen er bekymringsfull, sier han. (©NTB)