Etter meldingen om mulige parasitter i Oslos drikkevann (unntatt Nordstrand), har det vært nærmest kaos i alle matforretninger i dag tidlig. Bedrifter og privatkunder vil sikre seg vann for mange dager, og lagrene tømmes raskt.Alternativet til vannet fra springen, som kanskje inneholder parasitter som gir diare og oppkast, er melk og juice, men juicen er trolig utvannet med vann, og er derfor ikke sikker.Vannet fra springen må kokes i minst tre minutter hvis det skal brukes til mat, drikke og tannpuss.Trolig er det allerede for sent å kaste seg i bilen for å handle inn i den nærmeste matvareforretning. 5-liters flaskene, til 30 kroner, er allerede borte.Krisen kan vare i mange uker, slik det var i Bergen, og det vil leverandører av vann på flaske tjene stort på, hvis de klarer å levere i tide.